TITTA GÄRNA IN PÅ MIN VIRKSIDA VIRKOTEKET!

Klicka på bilden nedan.

Kontakt:

garnogott@live.se

söndag 2 augusti 2009

Äppelpaj


Här kommer ett recept som inte går av för hackor. Jag har bjudit på denna enkla äppelpaj flera gånger och varje gång har den blivit hyllad till skyarna...

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
100 g smält, avsvalnat smör

Fyllning:
ca 4 äpplen
0,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
kanel

Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mjöl, socker och bakpulver.
Rör i smöret.
Ställ smuldegen kallt i ca 1 timme (kyl eller frys).
Blanda socker, vaniljsocker och potatismjöl.
Skär äpplena i tunna skivor och lägg dem i smord pajform.
Strö över sockerblandningen och kanel.
Hacka dagen i smulor (både smulor och lite större klumpar) och strö över.
Grädda i 200 grader i 25 minuter i nedre delen av ugnen.

Servera med grädde, vaniljvisp eller glass.

1 kommentar:

  1. Nu har vi testat att göra pajen och den blev jättegod! Tack så mycket för tipset!

    /Karin och Marcus

    SvaraRadera