TITTA GÄRNA IN PÅ MIN VIRKSIDA VIRKOTEKET!

Klicka på bilden nedan.

Kontakt:

garnogott@live.se

torsdag 17 mars 2011

Mönsteravslöjande #2, 3, 4...

Jag hade tänkt visa upp de saker som finns med i boken lite då och då fram till dess att boken var klar men nånstans missade jag i mina beräkningar ;-) Jag har bara hunnit visa upp en bild och boken är redan publicerad! För att råda bot på denna totala missberäkning kommer här en kavalkad av bilder.17 kommentarer:

 1. Åh, så mycket underbart! Det vattnas i munnen.... Har beställt din bok och hoppas att den snart ligger i brevlådan!

  SvaraRadera
 2. Den boken måste man ju bara ha!<3
  Kan man beställa den av dig?
  Kram Emmy

  SvaraRadera
 3. Jag har själv beställt ett stort antal böcker som jag tänker sälja på egen hand. Du kan skicka ett mail till garnogott@live.se om du vill beställa en bok av mig, så hör jag av mig.

  SvaraRadera
 4. Grattis till din bok! Jag ska oxå se till att den hamnar i min bokhylla. Annonsera ifall du kommer att dyka upp i någon affär och signerar, då ställer jag mig i kö direkt!! Mvh Petra fr Lule

  SvaraRadera
 5. Åh, underbar bok verkar det som. Jag har hört mig för på biblioteket, och hoppas att de köper in den....
  Du är ju toppen duktig, vad massa saker du virkat...

  SvaraRadera
 6. Men hallå vad mycket fint!!! Att du kommit på detta !! Impad blir jag, boken verkar fin och den måste jag nog köpa om jag inte vinner den!!:) Maria

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga kreationer! Man blir ju riktigt sugen. Detta vill jag gärna testa också. Vad heter din bok? Var kan man köpa den? ;)

  /Nathalie, medvirkerska

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Jag har din bok och virkar nu som en besatt :-).
  Har dock fastnat lite på pajbiten och hur virka ihop den. Det står fasta maskor men jag får inte till det. Formen blir knas. Har du möjlighet att komma med tips och glad tillrop?
  /mia

  SvaraRadera
 9. Hej Mia!

  Pajbitens ovansida ska se ut som en triangel där en sida är lätt rundad och pajbitens undersida ska se ut på samma sätt men ska även ha en kant hela vägen runt för att ge pajbiten lite höjd. Vidare ska pajbottens rundade sida vara lite högre med den vågiga kanten. Om bitarna ser ut så, har du lyckats förstå mitt mönster=)

  Jag har sedan lagt ihop ovansidan och undersidan med avigsidorna mot varandra.Börja först med att virka ihop en av de raka sidorna med fasta maskor. Det är nu man börjar virka med startpunkten bredvid den rundade ytterkanten (det är där du ska fylla med vadd, varför den måste vara öppen till i slutet). Virka från den rundade kanten och ut mot spetsen, virka sedan från spetsen och längs den andra raka kanten i riktning mot den rundade ytterkanten. Nu har du alltså en pajbit där två sidor ska vara ihopvirkade. Fyll med vadd och sy ihop den tredje och sista sidan. Naturligtvis går det att sätta ihop bitarna genom att sy alltihop också men jag tycker det blir så himla mycket finare och jämnare när man virkar med fasta maskor istället.

  Det här blev en lång och babblig beskrivning men jag hoppas att du förstår!

  /Sandra

  SvaraRadera
 10. Förstår precis! inte babbligt alls. Det är ju så jag har gjort. Får dock inga snygga sidor. Det ska ju bli en botten- och en choklad-del på sidorna så att det realistiskt ut. Det känns som om ovansidan är större på något sätt (har dock räknat maskor och det är den inte). Det blir på intet sätt platt och paj-format när jag fyller den. Mer rundad överallt.
  Hur får du till det?
  /mia

  SvaraRadera
 11. WOOW Vad duktig du är:)) Glassarna är helt underbara:)

  Kika gärna in på vår blogg:)
  www.virkirutan.blogg.se

  SvaraRadera
 12. Mia, Om du har möjlighet att maila en bild på din pajbit till mig på garnogott(a)live.se så blir det enklare för mig att förstå ditt problem.

  med vänliga hälsningar,
  Sandra

  SvaraRadera
 13. Mailar i helgen.
  Tack!
  /mia

  SvaraRadera
 14. Åh, det du virkar är ju fantastiskt! Vad glad man blir av att se dem :)

  SvaraRadera