6 äggvitor
1/2 krm salt
3 1/4 dl socker
3 msk kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk maizena
1 tsk balsamvinäger
Värm ugnen till 180 grader.
Vispa äggvitorna med saltet till fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa tills det blivit glansiga toppar (ca 10 minuter med elvisp).
Sikta i kakaon, maizenan och vaniljsockret. Häll i vinägern. Vänd försiktigt ihop ingredienserna tills allt är blandat.
Häll upp marängsmeten i en cirkel (ca 23 cm i diam) på ett bakplåtspapper. Låt kanterna vara lite högre än mitten.
In med marängsmeten i ugnen och sänk temperaturen till 150 grader. Grädda i ca 75 minuter. Slå av ugnen, glänta på luckan och låt marängbotten svalna i ugnen.
Just innan servering vispas 3 dl grädde. Skeda på grädden och toppa med bär (jag tog hallon och jordgubbar). Hyvla över lite mörk choklad.
MUMS!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar