Här kommer ett recept som inte går av för hackor. Jag har bjudit på denna enkla äppelpaj flera gånger och varje gång har den blivit hyllad till skyarna...
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
100 g smält, avsvalnat smör
Fyllning:
ca 4 äpplen
0,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
kanel
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mjöl, socker och bakpulver.
Rör i smöret.
Ställ smuldegen kallt i ca 1 timme (kyl eller frys).
Blanda socker, vaniljsocker och potatismjöl.
Skär äpplena i tunna skivor och lägg dem i smord pajform.
Strö över sockerblandningen och kanel.
Hacka dagen i smulor (både smulor och lite större klumpar) och strö över.
Grädda i 200 grader i 25 minuter i nedre delen av ugnen.
Servera med grädde, vaniljvisp eller glass.
Nu har vi testat att göra pajen och den blev jättegod! Tack så mycket för tipset!
SvaraRadera/Karin och Marcus